Max en de kikkerklas

Max en de kikkerklas

dinsdag 15 februari 2011

Archeologen in de klas!

Vandaag hadden we echte archeologen in de klas!

"Hoe weet je nu zeker dat er ooit dinosaurussen geweest zijn?" , dit is de vraag waaruit we vandaag vertrokken zijn. Mathis wist ons meteen te vertellen dat er lang geleden al botten gevonden werden en dat ze op deze manier wisten dat deze dieren op de aarde hebben rondgelopen.

Het begrip "archeoloog" is aan bod gekomen en we hebben besproken wat de archeloog nodig heeft en zo kwamen we tot echte opgravingen in de klas. Met een penseel (borsteltje) in de hand gingen we op zoek naar botten/skeletten van dinosaurussen in het zand, iedereen kwam aan bod!

Wanneer alle delen op de matjes lagen, hebben we geprobeerd om alle dinosaurussen in elkaar te knutselen. We vergeleken de skeletten met dino's dat kinderen uit de klas meehadden en kwamen zo tot 4 verschillende dino's: T-rex (tyrannosaurus), triceratops, stegosaurus, diplodocus. We associeerden ook foto's bij elke dino en mochten de dino ook eens nadoen.






We leerden ook nog een liedje kennen over gekke dinonamen. De originele namen zijn soms moeilijk te onthouden waardoor een gekke naam geven aan de dino een alternatief is!! De "Friet met mayonaisesaurus" bleef in ieder geval zeker hangen!!




Wat hebben genoten van deze leerzame dag!!

groetjes
Juf Vicky