Max en de kikkerklas

Max en de kikkerklas

maandag 28 maart 2011

Boek zoekt wurm

Goh goh, wat een drukke schoolfeestweken waren dit! Gelukkig is het nu een beetje rustiger en kunnen we er weer helemaal invliegen. Vorige week werkten we aan een boekje in functie van een project in de bibliotheek.

We kozen voor het boekje "Prinses prutje zoekt een ridder"! Een verhaal over prinses prutje en haar hofdame (een poedel) die een ridder zoekt en die heel veel nepridders op bezoek krijgt. Ridder 1 poetst zijn tanden niet, ridder 2 eet zijn boterhammen niet op en ridder 3 die slaapt nooit want zij vinden dat ridders gemaakt zijn om prinsessen te redden en niet om andere dingen te doen. Prinses prutje vindt dit niet grappig en de hilarische draak voor het kasteel kan zich ook maar niet amuseren...voor dat kasteel zitten is maar een beetje saai...hij zou veel liever een potje voetbal gaan spelen.

Uiteindelijk komt gelukkig Johannes langs, een doodgewone jongen die zijn eigen gemaakt zwaard, schild en helm meeneemt en het hart van de prinses steelt! Nu kan de prinses buiten gaan spelen en draak natuurlijk gaan voetballen.


Wat hebben we toch enorm veel gelachen met dit verhaal, iedereen genoot er met volle teugen van. In functie van dit verhaal werkten we kort (1 weekje) het thema "boeken" uit. We maakten kennis met soorten boeken en leerden ook hoe boekjes gemaakt worden.

Met het mooie weer kregen we deze week ook heel veel kansen om in de speeltuin te gaan spelen, wat was dat leuk!!

Prinses prutje