Max en de kikkerklas

Max en de kikkerklas

dinsdag 14 september 2010

Welkom op onze Blog!

Een nieuwe Juf, een nieuwe klas, nieuwe vriendjes ... elk jaar opnieuw is het nieuwe schooljaar een grote stap voor onze kleuters!

Het was even wennen voor iedereen, toen bleek dat er een nieuwe juf kwam wegens de zwangerschap van Juf Maya. Maar ondertussen zijn we al een goede twee weken verder en voelen alle kleuters zich al volledig thuis in de klas.

Toch waren we nog maar goed en wel begonnen of er was al een groot mysterie. Op de grond bij onze boekentassenkast vonden we een vreemde rugzak met alle klassymbolen in.

We wisten niet wie de rugzak daar gelegd had, dus besloten we maar om die een plaatsje in onze klas te geven tot iemand ze kwam halen. De volgende dag lag de rugzak er nog steeds, maar nu zaten er allemaal zomerspullen in die aanleiding gaven tot een gesprekje over de voorbije vakantie:


Wie smeert er graag zonnencréme? Waarvoor hebben we een zonnebril nodig? Is een pet nodig om in de zon te lopen? ... Veel vragen kwamen boven bij het zien van alle spullen.

Lang hebben we niet stilgestaan bij deze vakantieherinneringen want al snel kwam er een nieuw probleem opduiken. De volgende dag was de rugzak verdwenen en lag er een grote schatkaart in de plaats!

Samen hebben we ontrafeld wat de kaart precies moest voorstellen en kwamen we tot het besluit dat het een route doorheen de school was. Op donderdag vertrokken we dan ook samen met de vriendjes van juf Isabel op zoektocht naar een kapelletje vlakbij de school waar we de schat zouden vinden.



Alle kleuters konden niet wachten toen ze in de boom de verloren rugzakken zagen hangen. Veel vragen kwamen opnieuw naar boven: Wie heeft de rugzak daar gehangen? Wat zou er vandaag in de rugzak zitten? Deze vragen werden snel opgelost toen onze mysterieuze persoon tevoorschijn kwam:

"Onze klaspop Pluk"


Wat was iedereen blij dat ons rugzakmysterie was opgelost! Nu heeft Pluk een vast plaatsje in onze klas op zijn speciaal stoeltje. Elke dinsdag wordt er een nieuw stukje uit het boek van Pluk en de petteflet verteld, iets waar de kleuters zeker al naar uitkijken!

We beginnen aan een fantastisch leuk schooljaar!

groetjes
Juf Vicky