Max en de kikkerklas

Max en de kikkerklas

maandag 8 november 2010

NAMASTE! Welkom in India!

Grootouderfeest, het zit er vlugger aan te komen dan gedacht! We zijn dan ook volop gestart om deze dag grondig voor te bereiden. We maakten vandaag kennis met een speciaal land ... "INDIA", na een korte waarneming van verschillende spulletjes (kledij, kruiden, boekjes, attributen, figuren, ...) maakten we ook kennis met een indische sprookje: "De Indische waterlelies". Dit sprookje zal de leidraad zijn voor onze indische dans op het grootouderfeest.

Het sprookje zal op verschillende manieren aan de kleuters voorgesteld worden. We volgen het op prenten, kunnen het herbeluisteren op CD met bijhorende muziek, zullen het uitspelen in de poppenkast en kunnen het zelf dramatiseren in de kring. Het zal dus van binnen en van buiten gekend zijn.

Verder zullen we ook de cultuur van India verder bekijken. We maken kennis met de woonstijl, het leven in de straten, de vervoersmiddelen, de dansstijl, de voeding , ... en nog zoveel meer. Ook zullen we zelf iets Indisch klaarmaken met de klas. 


In de hoeken zullen ook verschillende aansluitende activiteiten worden aangeboden, we gaan kruiden kopen en verkopen, Henna tattoos zetten, ons verkleden als Indiƫr, bloemenkransen maken, slangen bezweren, en we kennis maken met de Indische God Ganesha.




















Een hele boterham voor onze kleuters dus! We vliegen er in ieder geval met volle moed in!

Indische groeten
Juf Vicky