Max en de kikkerklas

Max en de kikkerklas

maandag 31 januari 2011

De mysterieuze envelop!

Vanmiddag lag er opeens een mysterieuze envelop in onze kring! Er stond natuurlijk geen adres of naam op, laat staan dat er een postzegel aan hing... Mauro vond dit allemaal toch een beetje vreemd!!


Wie zou deze brief gebracht hebben, voor wie zou deze brief zijn, ... een heleboel vragen kwamen naar boven! We maakten samen de envelop open en er zat een vreemde brief in, een brief in een andere taal. Mauro wist te vertellen dat het in het frans geschreven was.

Ik las de brief voor aan de kleuters en samen probeerden we die te verklaren. Een reeks grappige verklaringen door de kleuters kwamen naar boven:

"Dormir" --> De persoon in kwestie zou last hebben van mieren
"Une place" --> Een plas met mieren in
"Valise" --> Een valies met mieren en water in

De kinderen waren er dus van overtuigd dat het iets met mieren zou te maken hebben, of misschien had de persoon wel last van kakkerlakken (verwijzing naar een plukverhaal: "zaza") ... Wie zou het weten, we raakten niet wijs uit de brief!

Wat de juf niet had gezien was dat er ook nog een nederlandse vertaling in de envelop zat met afbeeldingen die de kleuters konden helpen de brief te lezen.

De kleuters waren heel enthousiast dat er iemand op bezoek zou komen! Maar we hadden natuurlijk nog een probleem, er was nog geen gezellig plaatsje in de klas waar Flon Flon kon slapen. Samen hebben we nagedacht over wat hij of zij (geslacht is nog niet bekend) nodig zou hebben.

Volgende dingen hebben we voor Flon Flon al klaargezet:
--> Een bedje met een dekentje (een kussen volgt nog)
--> Een autootje (als het een jongetje is)
--> Een bloemetje (als het een meisje is)
--> Een emmer (als Flon Flon moet overgeven)
--> Een knuffel om te slapen
--> Een drinkbeker voor de dorst






Een paar kinderen maakten ook een onderstel van het bed om het dekentje in te leggen. Op deze manier zijn we helemaal klaar voor de komst van Flon Flon!!!!




We kijken er naar uit!!!

groetjes
Juf Vicky