Max en de kikkerklas

Max en de kikkerklas

zondag 23 januari 2011

Eet gezond, het hele jaar rond!!

Dinsdag, na een weekje ziekte zijn we er opnieuw samen weer ingevlogen. We zijn volop bezig met het leren over "Gezonde voeding" want gezond leven is natuurlijk van groot belang , dit vinden ook onze kleuters!

Samen met Juf Jennifer leerden ze al de voedingsdriehoek kennen. Aan de hand van deze voedingsdriehoek gaan wij morgen samen inkopen doen om woensdagochtend te genieten van een "gezond ontbijt in de klas". Morgen stellen we vooraf in ieder geval al ons boodschappenlijstje op zodat we zeker alles meehebben!

Elke dag wordt ook onze fruitmand gewogen samen met de andere klasjes. Gemiddeld hebben we al iets van 4,5 kg! We zijn dus zeker al goed bezig!

Ook in de klas zijn we volop bezig met het spelen met fruit en groenten. We mogen fruit en groeten wegen, ze meten, ze kopen en verkopen hierbij rekening houdend met de prijs. Met behulp van onze eigen bankkaart kunnen we deze week ook grote inkopen doen in de klas!!

Verder leren wij nog een wortellied, horen we het levensverhaal van Willie wortel en gaan we genieten van een poppenspel over groenten.

Natuurlijk is niet alleen gezonde voeding van belang maar mag ook sport niet ontbreken! Donderdag gaan wij samen met de kleuters van Juf Isabel naar boemeldag waar we ons volop zullen kunnen uitleven!!

Het zal in ieder geval superleuk worden!!!

Gezonde groeten
Juf Vicky